Foto: BELGA

Mobistar eenzaam onderuit op mooie beursdag

De Brusselse beurs was maandag helemaal in de ban van de overname van Base door Telenet. Telenet sloot meer dan vijf procent hoger, Mobistar is na een koersval van ruim 12 procent duidelijk de pineut.

Telenet gebruikt vandaag het netwerk van Mobistar nog voor zijn mobiele diensten. Door de overname zal dat niet meer nodig zijn. Dat zal ongetwijfeld merkbaar zijn in de resultaten van Mobistar. Het aandeel van Mobistar ging bij opening van de handel op de Brusselse beurs bijna dertien procent lager, en wist zich slechts heel licht te herstellen..

Beleggers zien brood in de overname voor Telenet. Het aandeel van het Mechelse kabelbedrijf ging bij opening dik vier procent hoger, waarmee het de sterkste stijger is van de beursindex Bel20. In de loop van de dag werd die stevige winst zelfs nog uitgebouwd tot 5,66 procent.

Binnen de Bel20 kon enkel Colruyt geen winst boeken; De index klom als geheel met 1,08 procent tot 3.826 punten. De tuimeling van Mobistar maakt hier niets uit, want het aandeel behoort niet meer tot de Bel20.

Ook KPN, de Nederlandse eigenaar van Base, kon profiteren van de verkoop. KPN ging op Euronext Amsterdam meteen drie procent hoger. Het wist die winst ook de hele dag vast te houden, waardoor het de grootste dagwinnaar werd.

Bron: BELGA
In het nieuws