Lange rijen wachtenden voor laatste groet aan Steve Stevaert

Aan het Hasseltse uitvaartcentrum waar het stoffelijk overschot van Steve Stevaert ligt opgebaard, zijn maandag duizenden mensen een laatste groet komen brengen aan de donderdag overleden oud-politicus. Ook aan het stadhuis waren er zodanig veel mensen om het rouwregister te ondertekenen dat de deuren langer dan gepland open zijn gebleven.

Na de grote opkomst afgelopen zaterdag, hebben zich maandag opnieuw lange rijen mensen aangeboden in het uitvaartcentrum om een kaartje ter nagedachtenis van Steve Stevaert af te halen en een boodschap te noteren in één van de boeken die in de aula waren neergelegd.

Naar schatting 2.500 sympathisanten van de oud-minister waren vanuit alle uithoeken van het land hiervoor naar Hasselt gekomen. Onder hen herkenden we vakbondsman Rudy De Leeuw, oud-minister Freddy Willockx en Louis Vanvelthoven. Ook de Nederlandse Europese Commissaris Frans Timmermans, die goed bevriend was met Stevaert, was speciaal naar Hasselt gekomen voor een laatste groet. De wachttijden aan het funerarium liepen op tot een half uur.

Ook aan het stadhuis van Hasselt moest er aangeschoven worden om een boodschap te noteren in het rouwregister van het stadsbestuur. Naar schatting 1.000 mensen zijn daar de voorbije dagen hun blijk van medeleven komen betuigen. Maandag moesten de deuren zelfs langer open blijven omdat de rij wachtenden nog te lang was.

Stevaert wordt dinsdag gecremeerd en in intieme kring herdacht. Afhankelijk van de belangstelling zal het rouwregister in het stadhuis nog even blijven liggen, zo laat de kabinetschef van burgemeester Hilde Claes weten.

Bron: BELGA
In het nieuws
Niet te missen