'SP.A en Vlaamse politiek hebben optimisme nodig'

Burgemeester van Lommel en parlementslid Peter Van Velthoven (SP.A) vindt dat er terug positiviteit in de politiek moet komen. 'Wat SP.A nodig heeft, en in uitbreiding de Vlaamse politiek, is optimisme en een beetje vrolijkheid', zegt hij.

'Als ik me Steve herinner, en zo zal ik hem altijd blijven herinneren, dat was iemand die creativiteit en positivisme in de politiek binnenbracht. Het was toen niet de tijd van mensen tegen elkaar opzetten. Het was zoeken naar gemeenschappelijke dingen om samen vooruit te gaan. En dat optimisme mis ik vandaag algemeen in de politiek. Daar zou SP.A na de voorzittersverkiezingen opnieuw het verschil in moeten maken, dat we mensen een positief toekomstbeeld kunnen voorspiegelen', vertelde Van Velthoven in de studio van het VTM Nieuws.

Nog volgens de Lommelse burgemeester heeft Stevaert nog geprobeerd om kandidaat-voorzitters John Crombez en Bruno Tobback te overtuigen om onderling een rolverdeling af te spreken, zodat de leden nu niet tussen de twee moeten kiezen.

'Crombez heeft een zachter imago dan Tobback', zegt Van Velthoven. 'Maar ze waren alle twee poulains van Steve. Ik heb Steve over beide met veel woorden van lof horen spreken. Ik denk dat Steve ze allebei capabele voorzitters had gevonden.

Bron: VTM
In het nieuws
Niet te missen