De Munt speelt volgend seizoen op verplaatsing

De meeste voorstellingen van de Koninklijke Muntschouwburg vinden volgend seizoen op verplaatsing plaats door een renovatie.

Het theater op het Muntplein sluit van juni 2015 tot maart 2016 de deuren voor renovatiewerken. Onder meer het Koninklijk Circus en de Hallen van Schaarbeek vormen daarom het decor van het nieuwe seizoen. Dat staat in het teken van ‘de spelende mens’.

Naast nieuwe stoelen en airconditioning, omvatten de werken een tunnel onder de Leopoldstraat zodat de decors rechtstreeks vanuit de ateliers op het toneel kunnen. Op die manier bespaart het huis jaarlijks 20 dagen aan verhuiswerken.

Op 15 november moet de Malibranzaal klaar zijn voor de opera Medula van Björk. Einde maart is de opera Béatrice et Bénédicte van Berlioz voorzien in de grote zaal.

‘Waar we het u met de locaties avontuurlijk maken, houden we de repertoirekeuze toegankelijk’, zei algemeen directeur Peter De Caluwé tijdens de voorstelling van het programma in het Brusselse stadhuis. ‘Zoals het een gevarieerd ‘spel’programma betaamt, omvat ons aanbod een interessante mix van stijlen en interpretaties.’

Op dinsdag 8 september wordt het nieuwe seizoen in het Koninklijk Circus afgetrapt met de eerste uitvoering van ‘L’elisir d’amore’ van Gaetano Doizetti, wereldwijd de dertiende meest uitgevoerde opera. Daarna volgen onder meer opera’s van Humperdinck, Rubinstein en Mozart. Vanaf 14 juni wordt afgesloten met de wereldpremière van ‘Frankenstein’ van Mark Grey, in opdracht van de Munt en ter gelegenheid van de 200ste verjaardag van de roman van Mary Shelley.

Bron: BELGA

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden
Niet te missen