Foto: credit

Aangehouden schepen voorlopig niet geschorst

Het gemeentebestuur van Lennik beraadt zich over mogelijke maatregelen tegen schepen Filip Van Ginderdeuren (Open VLD) die vrijdag werd aangehouden voor fraude. ‘Vervanging of schorsing van de schepen is nog niet aan de orde’, zegt burgemeester en partijgenote Irina De Knop in een reactie.

‘Wij vernamen het nieuws vol ongeloof via de media. We zijn in Lennik allemaal van onze sokken geblazen’, stelt Irina De Knop.

Filip Van Ginderdeuren is in Lennik als schepen bevoegd voor vrije tijd, ontwikkelingsamenwerking, burgerparticipatie en rechtszaken. Zijn aanhouding heeft te maken met verduistering en valsheid in geschriften vanuit zijn functie als advocaat. Hij wordt in verdenking gesteld van onregelmatigheden als voorlopig bewindvoerder.

‘De feiten hebben alleen betrekking op zijn beroepsactiviteiten als advocaat. Met zijn ambt als schepen hebben ze niets te maken. Daar zijn op dit moment althans geen aanwijzingen voor’, zegt De Knop. ‘Wij gaan afwachten hoe de zaak de volgende dagen evolueert en voorlopig niets ondernemen. Wij zouden graag formele informatie én bevestiging krijgen van de raadkamer.’

Van Ginderdeuren wordt dus voorlopig niet vervangen of geschorst. ‘We zetten de zaak on hold en bekijken ook de procedure. In bepaalde gevallen kan je niet schorsen zolang er geen rechterlijke uitspraak is. Dat was enkele jaren geleden het geval in Merchtem.’

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden