Foto: rr

't Is gebeurd: groen licht voor overname Vier en Vijf

Telenet mag een controlebelang verwerven in De Vijver, eigenaar van zenders Vier en Vijf. De Europese Commissie heeft daarvoor toestemming gegeven.

De Commissie was bezorgd dat De Vijver zou kunnen weigeren om haar zenders te laten distribueren door televisie-aanbieders die concurreren met Telenet. Daardoor zouden Belgacom, TV Vlaanderen en Mobistar een ernstig nadeel kunnen ondervinden.

Maar Liberty Global, het moederbedrijf van Telenet, biedt volgens de Commissie voldoende garanties over de distributie van Vier en Vijf aan de concurrerende distributeurs. Dat ook zij Vier en Vijf kunnen blijven uitzenden verzekert volgens EU-Commissaris voor de mededinging Margrethe Vestager dat Belgische kijkers ‘op een eerlijke basis’ een tv-aanbieder kunnen kiezen.

Telenet verwerft een helft van de aandelen De Vijver. Waterman & Waterman, de holding van Wouter Vandenhaute en Erik Watté, en Corelio behouden beiden een kwart van de aandelen. Sanoma stapt uit het mediabedrijf.

'T is gebeurd

Telenet-topman John Porter en De Vijver-boegbeeld Wouter Vandenhaute bevestigen het nieuws in een opmerkelijk spotje. In een parodie op De Slimste Mens leggen ze de veranderingen bij De Vijver uit.

Bron: DS/BELGA
In het nieuws