Foto: ssj

Moeder blijft zwijgen over gezinsdrama Lennik

S., de 35-jarige vrouw die woensdag in Lennik brand stichtte in haar eigen woning en daarbij haar drie dochtertjes vermoordde, is donderdag aangehouden door de onderzoeksrechter. De vrouw weigert nog steeds om een verklaring af te leggen. Uit de verklaring van de vader zou evenwel blijken dat ze de feiten heeft bekend.

Voorlopig kan het parket enkel bevestigen dat de brand waarbij de drie kinderen omkwamen, aangestoken was. De brand ontstond in een bijgebouw van de gezinswoning in de Zwartenbroekstraat. Er werden brandversnellers gevonden.

Uit de verklaringen van de vader blijkt dat de vrouw drie van haar vier kinderen opgesloten had in het bijgebouw, waarna ze het gebouw in brand stak. Ze belde daarop haar echtgenoot, die op zijn beurt de hulpdiensten belde. Toen die aankwamen en het vuur geblust hadden, konden ze enkel het overlijden van de drie zusjes - twee, vier en zes jaar oud - vaststellen.

De vrouw werd woensdagavond van haar vrijheid beroofd en ondervraagd door de recherche van de lokale politie Pajottenland, maar wenste geen verklaring af te leggen. Donderdagmiddag werd de vrouw vervolgens bij de onderzoeksrechter, maar ook daar bleef S. in alle talen zwijgen. De onderzoeksrechter besliste evenwel om haar aan te houden op verdenking van moord.

Donderdag zal ook de autopsie plaatsvinden op de lichamen van de drie kinderen, om de juiste doodsoorzaak vast te stellen en de lichamen correct te identificeren. Die waren immers verkoold zodat identificatie niet meer mogelijk was.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden