Foto: BELGA

Antwerpse SP.A heeft nog geen vervanger voor Kherbache

De Antwerpse SP.A-afdeling heeft voorlopig nog geen vervanger voor Yasmine Kherbache als fractieleider in de gemeenteraad. Een eerste overlegmoment leverde dinsdag geen witte rook op. Voormalig schepen (en huidig gemeenteraadslid) Robert Voorhamme en provinciaal gedeputeerde Inga Verhaert zullen nu nieuwe gesprekken opstarten om een oplossing uit te dokteren.

Kherbache had haar functie als fractieleider ter beschikking gesteld vanwege interne conflicten binnen de Antwerpse partijafdeling. In een reactie stelde ze dat ze bij de Antwerpse SP.A ‘grondig moeten discussiëren hoe we ons als groep het best organiseren’.

SP.A-voorzitter Bruno Tobback lijkt niet tussenbeide te komen in de machtsstrijd in Antwerpen. ‘Je moet in de eerste plaats aan de mensen zelf de kans geven om hun problemen op te lossen’, zei hij in Villa politica. ‘De enige oplossing is dat de mensen aan de Antwerpse top leren om met elkaar samen te werken. Je kan goede wil niet van bovenaf opleggen.’

Tot er een oplossing is, blijft Kherbache aan.

 

 

Crombez met Houtven

Ondertussen is bekendgeraakt dat een ander lid van SP.A Antwerpen, Stephanie Van Houtven uit Borgerhout, door John Crombez aangeduid is als zijn ‘running mate’ voor het partijvoorzitterschap. Als Crombez de nieuwe voorzitter van de SP.A wordt, wordt Van Houtven met andere woorden de nieuwe ondervoorzitter.

Crombez werd eind januari door SP.A Kortrijk officieel voorgedragen als de eerste, en voorlopig enige kandidaat-voorzitter. Huidig voorzitter Bruno Tobback heeft nog niet bekendgemaakt of hij zal kandideren om zichzelf op te volgen. Freya Van den Bossche, die ook genoemd werd, zal zich alvast geen kandidaat stellen.

 

Bron: BELGA
In het nieuws