Foto: Twitter: @MineParis81

Franse moslims aangevallen

Frankrijk wordt opgeschrikt door diverse aanslagen tegen moslims. Voorlopig vielen nog geen slachtoffers.

In de stad Le Mans in het noordwesten van Frankrijk zijn donderdagvoormiddag verschillende granaten terecht gekomen op de binnenplaats van een moskee. Volgens de politie gaat om vier granaten, waarvan er één ontplofte. Nieuwswebsite Ouest France maakt gewag van geen gewonden. De politie heeft wel een perimeter ingesteld.

Volgens persagentschap AFP vond voorts nabij Lyon, in Villefrance-sur-Saone, een explosie plaats in een kebabzaak, die vlak naast een moskee ligt. De ramen van de zaak liggen aan diggelen, maar er zouden geen menselijke slachtoffers zijn.

Een derde aanslag werd gisterenavond gemeld in Port-la-Nouvelle, waar een moskee onder vuur genomen werd waar 50 moslims aan het bidden waren. Er raakte niemand gewond.

Hoewel er officieel geen linken zijn met de aanval op het magazine Charlie Hebdo van woensdag, bevestigt het Ministerie van Justitie dat sindsdien verschillende islamitische gebedshuizen onder vuur genomen worden. Donderdagochtend was er in Parijs ook een nieuwe schietpartij op politieagenten.

 

 

Bron: AFP, BBC, Ouest France, 20minutes.fr
In het nieuws
Niet te missen