Foto: Copyright : Geert De Rycke

Vrachtwagenchauffeur blijft in de cel voor ongeval Denderleeuw

De vrachtwagenchauffeur die vrijdag het dodelijk ongeval in Denderleeuw veroorzaakte en een positieve drugtest aflegde, blijft in de cel. Dat heeft de raadkamer in Dendermonde beslist. Volgens zijn advocate komt dat door de grote beroering die het dodelijke ongeval veroorzaakte.

Het ongeval gebeurde vrijdag op de N45 (Expresweg), ter hoogte van het kruispunt met de Hoogstraat. Een vrachtwagen reed in op een rij auto’s. In totaal waren er acht voertuigen betrokken bij het ongeval. Er vielen drie doden en acht personen raakten gewond.

De 33-jarige vrachtwagenbestuurder uit Luik werd na een positieve speekseltest opgepakt. Hij werd zaterdag voorgeleid bij de onderzoeksrechter voor onopzettelijke doding en werd onder aanhoudingsmandaat geplaatst. De raadkamer in Dendermonde bevestigt nu de aanhouding.

Geprutst aan gps

De trucker ontkende tijdens zijn verhoor dat hij onder invloed was op het moment van de feiten. ‘Ik heb enkele dagen geleden een joint gerookt, waardoor ik die positieve test aflegde. Maar de invloed was al lang uitgewerkt’, verklaarde de man, die wel toegaf dat hij afgeleid was. ‘Ik was aan mijn gps-toestel aan het prutsen. Daardoor zag ik die auto’s niet.’

Volgens zijn advocate Ann Van De Steen heeft de chauffeur enorm veel spijt en zit hij er emotioneel volledig door. ‘Hij is zelf ook vader van een kindje van anderhalf jaar. De man leeft erg mee met de familie van zijn slachtoffers en zit in zak en as, al beseft hij ook wel dat dit nu weinig zoden aan de dijk zet. Hij kan de klok niet terugdraaien en weet dat zijn drama verwaarloosbaar is in vergelijking met dat van de slachtoffers.’

Van de Steen had aan de raadkamer de voorwaardelijke vrijlating onder elektronisch toezicht gevraagd, maar stuitte dus op een njet. De verdediging gaat vermoedelijk in beroep tegen de beslissing van de raadkamer, waardoor de man binnen twee weken voor de Gentse kamer van inbeschuldigingstelling moet verschijnen.

Bron: BELGA
In het nieuws