Foto: Photo News

Telenet verdedigt prijsverhoging

Telenet lijkt niet van plan om de aangekondigde tariefverhoging in te trekken. CEO John Porter wees in de marge van de presentatie van de Play en Play More-pakketten op dat de tariefverhoging nodig is om te kunnen investeren in sneller internet. Het bedrijf wil wel om met de klanten te bekijken of ze wel het meest passende abonnement hebben.

De Telenet-klanten die protest hebben aangetekend tegen de onlangs aangekondigde prijsverhoging ‘verwachten van ons betrokkenheid en willen gehoord worden’, zei Porter. ‘We zijn meer dan bereid om dat te doen en we zullen dat veel meer doen in de volgende dagen en weken. We zullen met hen bekijken of we andere producten in ons portfolio hebben die meer passen bij hun noden.’

Porter zei nog niet te geloven dat de ruim 60.000 Telenet-klanten de provider willen verlaten. “Onze klanten spenderen meer tijd online”, zegt Porter “En het aantal toestellen dat met het internet verbonden is, is gestegen. Mensen willen meer snelheid en willen dat ook buitenshuis. Daarvoor zijn investeringen nodig van honderden miljoenen.”

De prijsverhoging die Telenet enkele weken terug aankondigde heeft betrekking op ondermeer de pakketten en de internetaansluitingen. Ze ontlokten een storm van protest bij klanten die dreigen voor een andere leverancier te kiezen.

Als er mogelijkheden zijn om tariefformules in prijs te verlagen, dan zegt Porter daartoe bereid te zijn - “zoals met Play nu, bijvoorbeeld”. Play en Play More vervangen het huidige Rex en Rio. Play wordt het nieuwe basisproduct, zal minder kosten dan Rex en er wordt onder meer een terugkijkfunctie toegevoegd.

Bron: BELGA

De podcasts van De Standaard