Aangehouden man ook verdacht van verkrachting

De verdachte van de moord op Béatrice Berlaimont (14) werd woensdagmorgen aangehouden. Dat meldt zijn advocaat Dimitri Soblet. Op basis van DNA-onderzoek werd hij gisteren opgepakt. Hij ontkent alle beschuldigingen.

Jérémy P. (26), afkomstig uit Messancy, een gemeente op de grens met Luxemburg, is onder aanhoudingsbevel geplaatst voor de ontvoering van de 14-jarige Béatrice Berlaimont, met de verzwarende omstandigheid dat de ontvoering of de vrijheidsberoving tot de dood van het slachtoffer heeft geleid.

Hij wordt ervan verdacht Béatrice Berlaimont tussen 21 november en 1 december te hebben gevangengehouden en verkracht, met de verzwarende omstandigheid dat de verkrachting voorafgegaan of gecombineerd werd met lichamelijke folteringen of vrijheidsberoving.

De man is ook in verdenking gesteld voor de aanranding van een 23-jarige vrouw op donderdag 4 december. Het slachtoffer werd in de rand van Aarlen aangevallen terwijl ze in haar voertuig zat.

Vorig week had het parket nog verklaard dat er geen verband was tussen beide zaken. Maar na de analyse van dna-gegevens werd toch een link tussen de feiten ontdekt.

Voorlopig ‘bevestigt noch ontkent’ de verdachte dat hij iets met de feiten te maken heeft. ‘Maar er zijn ernstige aanwijzingen van schuld tegen hem’, zo zegt persmagistraat Sarah Pollet.Vrijdag raadkamer

Gisteren werd Jérémy P. na de analyse van DNA-gegevens kort na de middag gearresteerd in zijn appartement in het centrum van Aarlen, dat recht tegenover het politiekantoor ligt. Hij is geen onbekende voor het gerecht. Hij zou al twee keer een gevangenisstraf hebben uitgezeten, onder meer voor aanranding, vandalislme en diefstal. Momenteel wordt hij overgebracht naar de gevangenis van Aarlen. Hij zal vrijdag voor de raadkamer van Aarlen verschijnen.

Het 14-jarig meisje Béatrice Berlaimont vertrok op vrijdag 21 november ’s ochtends te voet naar school. Haar moeder verwittigde de politie toen ze ’s avonds niet thuiskwam. Vorige maandag werd haar lichaam gevonden in het bos van Sesselich, niet ver van haar woonplaats. Ze was geboeid en had een koord om haar nek.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden