Poging tot ontvoering nabij Aarlen

In Toernich heeft een man gisteravond geprobeerd een 23-jarige vrouw te ontvoeren. Hij sprong bij haar in de auto toen ze even gestopt was en bedreigde haar met een mes. De man bond haar vast, maar ze kon ontsnappen. Volgens het parket is er geen verband met de zaak-Berlaimont.

Een man sprong gisteravond rond 21 uur in Toernich in de auto van van een jonge vrouw die gestopt was om te bellen. Onder bedreiging van een mes verplichtte de aanvaller het slachtoffer om naar een andere plek te rijden, waar hij haar vastbond. Hij zou de vrouw nadien om haar bankkaart en code gevraagd hebben, waarna hij haar achterliet. De vrouw zou zichzelf daarop bevrijd hebben.

Het parket bevestigde op een persconferentie het nieuws van de ontvoering en stelde dat het slachtoffer in shock verkeerde. Het ontkent wel dat er een verband is met de zaak-Berlaimont. Er is nog geen verdachte aangehouden.

Maandag nog werd Béatrice Berlaimont (14) dood teruggevonden in een bos in Aarlen. Ze was op 21 november verdwenen nadat ze 's ochtends thuis was vertrokken naar haar school enkele honderden meters verderop.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden