Foto: belga

Parket bevestigt moord Béatrice Berlaimont

Béatrice Berlaimont (14) is wel degelijk vermoord. Dat heeft substituut-procureur Sarah Pollet van het parket in Aarlen bevestigd. Daarmee worden eerdere hypotheses als zelfdoding en een ongeval met vluchtmisdrijf definitief aan de kant geschoven. Pollet bevestigde ook dat het meisjes gevonden werd met de handen vastgebonden en een touw rond de hals.

De op vrijdag 21 november verdwenen Béatrice Berlaimont (14) is vermoord. Haar lichaam werd gevonden met de handen vastgebonden en een touw rond de hals. Dat zou er kunnen op wijzen dat ze gewurgd werd, maar de doodsoorzaak staat, aldus het parket, ook na de autopsie nog niet vast. Over eventuele sporen van seksueel misbruik maakte het parket niets bekend. Het parket van Aarlen zei dat er de volgende dagen geen mededelingen meer zullen komen en riep de pers op tot gematigdheid om het onderzoek niet te schaden.

'Zonderlinge man'

Politie en gerecht hebben intussen een robotfoto kunnen maken van een eerste mogelijke verdachte in het onderzoek. ‘Het was een zonderlinge kerel, gekleed in een militair camouflagepak’, vertelt Stéphane Frognier, de getuige die de cruciale informatie voor de robotfoto leverde. ‘Geen camouflagepak van het Belgische leger. Ik denk veeleer dat het om een Nederlandse of Britse uitrusting ging. Maar het was duidelijk dat het geen militair was. Hij droeg een gewone rugzak. En een donkere pet die hij diep over de oren getrokken had. Zo diep dat ik zelfs de kleur van zijn haar niet kon zien.’

Volgens Stéphane Frognier had de onbekende een Europees uiterlijk. Groot was hij niet, ­ergens tussen de 1,60 en de 1,70 meter. Frognier kreeg de kerel in de gaten toen hij een paar dagen na de verdwijning van Béatrice Berlaimont opdook uit een bos nabij het dorp Sesselich, op enkele honderden meters van de plaats waar het meisje een week later door een wandelaar dood zou worden teruggevonden. Enkele ogenblikken stonden ze oog in oog met elkaar.

Béatrice Berlaimont verliet de ochtend van de 21ste het huis van haar moeder en trok riching Koninklijk Atheneum in Aarlen, maar daar kwam ze nooit aan. De verdwijning van Béatrice werd meteen als erg onrustwekkend beschouwd. Maandag werd haar lichaam gevonden niet ver van haar ouderlijk huis. 

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden