Foto: belga
Béatrice (14) gevonden in bos

Gerecht geeft geen details over autopsie

Het lichaam van de 14-jarige Béatrice Berlaimont uit Aarlen was zwaar toegetakeld toen het maandag werd teruggevonden in een bos in de buurt van haar school. De vindplaats doet vragen rijzen, want de plek was al minutieus doorzocht. Mogelijk is het lichaam er achteraf gedumpt is. Het gerecht heeft 'in het belang van het onderzoek' geen details vrij over de autopsie.

Een wandelaar zag het stoffelijk overschot van Béatrice toevallig liggen maandag. De plaats waar het lichaam werd gevonden doet vragen rijzen. Béatrice werd gevonden in een bos vlak bij haar school. Een plek die al doorzocht werd. Dat kan betekenen dat haar lichaam daar pas onlangs werd gedumpt. Het lichaam lag ook niet ver van de straat, waardoor boeren en bosbouwers het al eerder hadden kunnen zien liggen vanuit hun tractor.

Onderzoeksrechter

Dinsdag volgde dan een autopsie, maar het gerecht wou 'in het belang van het onderzoek' de resultaten daarvan niet bekend maken. Onderzoeksrechter Jacques Langlois, die ook de zaak-Dutroux onderzocht, leidt het onderzoek. Het stilzwijgen van het gerecht zou kunnen betekenen dat ze een dader op het spoor zijn.

De speurders onderzoeken alle scenario's. De eerste is moord. En volgens de Franstalige krant La Dernière Heure vond de wetsdokter sporen dat het meisje werd vastgebonden. Maar persmagistrate Sarah Pollet wilde niet reageren op die geruchten. Maar het parket houdt ook de mogelijkheid open dat Béatrice is aangereden op weg naar school, waarna de chauffeur haar lichaam in paniek in het bos zou hebben gedumpt. De laatste optie is een wanhoopsdaad. De ouders van het meisje zijn onlangs gescheiden, en Béatrice zou het daar erg moeilijk mee hebben gehad. 

Niet het profiel van weglopertje

Béatrice Berlaimont verdween op vrijdag 21 november. Het meisje verliet toen ’s ochtends het huis van haar moeder en trok riching Koninklijk Atheneum in Aarlen, maar daar kwam ze nooit aan. De verdwijning van Béatrice werd meteen als erg onrustwekkend beschouwd. Volgens Child Focus had de tiener niet het profiel van een weglopertje. ‘Er waren geen zorgen om Béatrice, ze was ook helemaal niet rebels’, verklaarde woordvoerster Maryse Roland van Child Focus.

Speurhonden en helikopters

Het parket verspreidde op 22 november al een opsporingsbericht van Béatrice. Er werd een week lang intensief gezocht. Bij die zoekacties werden naast agenten en brandweermannen ook speurhonden en helikopters ingezet, zonder resultaat.

Alain Remue van de Cel Vermiste Personen verklaarde dat ze zoektocht erg moeilijk was omdat er geen enkel aanknopingspunt was. Ondervragingen van schoolkameraden en een telefonie-onderzoek leverden ook niets op. Afgelopen zaterdag deelden in Aarlen nog een honderdtal mensen 5.000 pamfletten uit met de beschrijving van het meisje.

 

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden