• ‘Bring Back Our Girls’, riep zangeres Alicia Keys.

Alicia Keys voert actie voor ontvoerde schoolmeisjes

De Amerikaanse zangeres Alicia Keys heeft in New York actie gevoerd om de tweehonderd Nigeriaanse schoolmeisjes die werden ontvoerd door de terreurbeweging Boko Haram te redden.

Samen met een dertigtal activisten verzamelde ze dinsdag (plaatselijke tijd) voor het Nigeriaanse consulaat-generaal waar ze ‘Bring Back Our Girls’ scandeerde.

Zes maanden geleden, op 15 april, werden een 200-tal Nigeriaanse schoolmeisjes ontvoerd door Boko Haram. Sindsdien ontbreekt van hen elk spoor.

‘Deze meisjes zijn representatief voor alle meisjes die geen toegang hebben tot onderwijs. Zij staan symbool voor de verkrachting van en het geweld tegen vrouwen als oorlogswapen’, schreef de zangeres op haar Facebook-profiel. ‘Vandaag is mijn zoon jarig. Daarom voel ik me nog meer solidair met de ouders van de ontvoerde meisjes.’

Boko Haram heeft de voorbije vijf jaar al aan meer dan 10.000 Nigerianen het leven gekost. De terreurgroepering verzet zich in het bijzonder tegen op westerse leest geschoeid onderwijs, volgens de terroristen een bron van verderf.

Post by Alicia Keys.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden