Foto: ss

Patissier opent volwaardig dessertrestaurant in Antwerpen

Een restaurant waar enkel desserts op de kaart staan? Patissier Sander Goossens ontdekt met het tijdelijke restaurant Leo op de Isabellalei of Antwerpen klaar is voor het innovatieve concept.

De 32-jarige Sander Goossens leerde onder meer koken in de keuken van Pierre Gagnaire in Courchevel, waar hij verantwoordelijk was voor de desserts, maar het was in het Barcelonese restaurant Espai Sucre dat het idee van een volwaardig dessertrestaurant kwam opduiken, dat zaterdag de deuren opent op de Antwerpse Isabellalei, nummer 161.

U hoort het goed, Leo - vernoemd naar de grootvader van de jonge chef - is een restaurant waar uitsluitend desserts op de kaart staan. En gaat u nu niet denken aan pannenkoeken en dame blanches. ‘Je zal hier geen taarten op je bord vinden’, aldus Goossens in Gazet van Antwerpen. En ook niet alles op de kaart is voor zoetekauwen.

Zo kunt u er bijvoorbeeld kiezen voor een dessert met kleine stukjes groene appel met bevroren komkommersap, cocosijs, granité van groene appel, gember en een schuimpje van Japanse pruimenwijn, terwijl een tweede gerechtje rood fruit combineert met rode biet en amandelmelk.

Goossens mikt op een publiek dat na een etentje nog een apart dessert lust, maar u kunt er ook een menu van drie desserts bestellen voor 35 euro. Voorlopig is Leo enkel open op donderdag-, vrijdag- en zaterdagavond vanaf 19.00 uur en op zondag vanaf 14.00 uur. Via reservations@sandergoossens.be kunt u zelf een tafeltje reserveren.

Bron: Gazet van Antwerpen
In het nieuws