Italiaans modehuis Prada handelt nu ook in gebak

Wat de modellen niet mogen, kan de ceo zich dubbel en dik permitteren: het Italiaanse modehuis Prada heeft zich ingekocht in de bekende Milanese bakkerij Marchesi met de bedoeling het merk internationaal op de kaart te zetten.

Het modehuis van Miuccia Prada bezit nu tachtig procent aandelen van Angelo Marchesi Srl, het bedrijf achter de 19de eeuwse Pasticceria Marchesi, een van de oudste én beste patisserieën in de modestad.

De bakkerij van de familie Marchesi - op de hoek van de Corso Magenta en Via Santa Maria - bestaat al sinds 1824 en huist nog steeds in hetzelfde (kleine) hoekpand dat tot de nok wordt gevuld met biscotti, cioccolato en panettone. Met deze aankoop wil Prada helpen om het 190 jaar oude merk te versterken en internationaal op de kaart te zetten.

‘Marchesi representeert een symbool van Milanese uitmuntendheid en ik ben erg tevreden met onze afspraak met de familie’, aldus managing directeor Patrizio Bertelli. ‘We willen samenwerken om de bakkerij verder te ontwikkelen met respect voor de traditie.’

Vorig jaar moest het Italiaanse modehuis nog de duimen leggen voor het Franse luxeconcern LVMH: beiden hadden toen hun oog op het Caffè Cova op Via Montenapoleone, ook al sinds 1817 een vaste waarde in de stad, maar het waren de Fransen die een akkoord konden sluiten met de familie.