Internetgebruikers naakt uit steun voor Libanese skiester

Het onderzoek dat de Libanese regering heeft bevolen naar de naaktfoto’s van skiester Jackie Mouragh is bij veel mensen in het verkeerde keelgat geschoten. Verschillende internetgebruikers zetten zich in hun blootje als steunbetuiging aan de jonge olympiër.

Skiester Jacky Chamoun (22) vertoeft momenteel in Sotsji om de eer van Libanon te verdedigen in de slalom. In haar thuisland is er echter controverse ontstaan nadat foto’s opdoken van een fotoshoot waarbij Chamoun gedeeltelijk naakt poseert. Minister van Sport Faisal Karami reageerde verontwaardigd en beloofde de zaak te zullen laten onderzoeken.

De heksenjacht is echter bij veel Libanezen in het verkeerde keelgat geschoten. Een deel van hen startte de campagne ‘I am not naked’, waarmee ze de aandacht weer op de persoon van Chamoun willen vestigen en op haar sportieve kwaliteiten. ‘Sommige vrouwen worden geslagen, verkracht of gedood, en de media richt haar aandacht op een prachtige, talentvolle vrouw die haar land vertegenwoordigt op de Olympische Spelen.’

Onder de hashtag #stripforjackie liet de groep verschillende medestanders halfnaakt poseren, waarbij de modellen naast de slogan ‘I am not naked’, telkens vertellen hoe ze wel gezien willen worden. Ondertussen volgden verschillende internetgebruikers al hun voorbeeld.

Bekijk de foto’s van de ‘I am not naked’-campagne op de Facebookpagina van de organisatie.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig

Aangeboden door onze partners
Aangeraden

 

Niet te missen