Foto: Lisa Van Damme

Al 200.000 euro ingezameld voor Vlaamse bossen

Voor de derde editie van de actie ‘Bos voor iedereen’ heeft de vereniging voor natuur in Vlaanderen, Natuurpunt, al 200.000 euro ingezameld. Dat heeft Natuurpunt dinsdag bekendgemaakt. De actie loopt nog tot 24 november.

‘Bos voor Iedereen’ is aan zijn derde editie toe en leverde al 170.000 vierkante meter, of 34 voetbalvelden, nieuw bos op. ‘Dat is nodig’, aldus Natuurpunt, ‘want zowel de oppervlakte als de kwaliteit van de bossen gaat er op achteruit in Vlaanderen’.

Landschapsarchitect en tv-figuur Bartel Van Riet is het gezicht van ‘Bos voor iedereen’ dit jaar. Met het ingezamelde geld wil Natuurpunt nieuwe bossen aanplanten in Vlaanderen. De organisatie ziet vooral in de buurt van woonkernen een gebrek aan bossen.

‘Eén vierkante meter bos creëren kost gemiddeld 4 euro’, zegt de natuurvereniging. Op 24 november, de laatste dag van de inzamelactie, zullen vrijwilligers 38.000 vierkante meter nieuw bos planten in Lier, Loppem en Ninove.

Natuurpunt is een onafhankelijke organisatie die zich inzet voor natuurbehoud in Vlaanderen. De organisatie koopt en beheert ook natuurgebieden. Deze lokken volgens Natuurpunt jaarlijks meer dan twee miljoen bezoekers.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden