Anke Van dermeersch trekt rok omhoog om Islam te bestrijden

Een poster van benen met daarop woorden als ‘steniging’ over ‘slet’ tot ‘shariaconform’ is het centrale beeld in de nieuwe campagne van Vrouwen Tegen Islamisering, die donderdag in Antwerpen werd voorgesteld.

'De islam is fundamenteel vrouwonvriendelijk, ' klinkt het bij de organisatie, die geleid wordt Anke Van dermeersch, fractievoorzitster van het Vlaams Belang in de Senaat.

Nadat de politieke beweging ‘Vrouwen Tegen Islamisering’ eerder al uitpakte met een poster met de dochter van Filip De Winter in een bikini en nikab, lanceerde de organisatie donderdag haar nieuwste campagne. Op posters en postkaarten wordt op de kortgerokte benen van Anke Van dermeersch op hoge hakken een schaal geprojecteerd. Daarop werden volgende waardeoordelen geplaatst (boven naar onder): steniging, verkrachting, hoer, slet, gematigde Islam en shariaconform.

Carnotstraat

'Een vrouw wordt volgens de sharia als inferieur beschouwd. Het symbool daarbij is het verplichten van bepaalde kledij', stelt voorzitter Anke Van dermeersch. 'Hoer en slet, dat zijn termen die we naar ons hoofd geslingerd krijgen als we in de Antwerpse Carnotstraat lopen. Als vrouw verzetten wij ons daartegen.'

Van dermeersch stelt dat het probleem vanuit islamitische landen ook naar België is overgekomen door de massa-immigratie. 'Eigenlijk bestaat er geen gematigde islam', stelt Van dermeersch nog. 'Er zijn er wel die dat gematigd toepassen maar de islam blijft de islam'.

Aan het Antwerpse stadhuis werd de actie meteen in het straatbeeld getoond, met verschillende lege stiletto’s en pumps, 'als symbool voor de vele slachtoffers.'

Bron: Belga

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig

In het nieuws
Niet te missen