De video wordt geladen

'Je zag haar denken: wat heb ik toegezegd?'

'Er zijn aan de prinses geen vragen doorgegeven', benadrukte VRT-presentatrice Indra Dewitte maandagavond in Reyers Laat. Dewitte interviewde prinses Astrid voor De Zevende Dag. Stijf, houterig en ingestudeerd, klonk de kritiek op dat optreden. 'Dat is niet helemaal fair', vindt de journaliste.

Indra Dewitte vroeg de prinses om een interview naar aanleiding van de Special Olympics, de Olympische Spelen voor mensen met een mentale beperking. Prinses Astrid, die zich engageerde tijdens de openingsceremonie, en de VRT-presentatrice, die het evenement presenteert, raakten aan de praat en zo kwam het idee voor het interview tot stand, lichtte Dewitte toe op Canvas.

De prinses geeft zelden interviews, maar Dewitte kon haar toch overtuigen om de Special Olympics op die manier in de kijker te zetten. 'Als ik bijkomstig ben, is het in orde', stemde de prinses in.

Indra Dewitte verzekert dat de vragen niet op voorhand waren doorgegeven. 'Toen de camera aan ging, zag je haar denken: wat heb ik toegezegd?' Ze is geschrokken van de hevige reacties op het houterige optreden van de prinses. Volgens de journaliste is prinses Astrid nog volgens de oude normen klaargestoomd voor het prinsessendom. 'Ik heb met haar te doen. Het lijkt me een hondenjob.'

Bron: VRT

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden