Foto: imageglobe

Liam Gallagher kwaad op broer Noel om verzoening met Blur

Het historische optreden van Noel Gallagher met Graham Coxon en Damon Albarn van Blur is in het verkeerde keelgat geschoten bij Liam, de broer van Noel en voormalig Oasis-frontman.

 Noel Gallagher en Paul Weller kwamen zaterdagavond in Londen het podium op toen Damon Albarn en Graham Coxon van Blur er stonden op te treden voor het 'Teenage Cancer Trust'-fonds. Weller nam plaats achter de drums en Noel speelde gitaar en zong mee tijdens de Blur-hit 'Tender'.

Een historisch optreden was het, want in het verleden lagen de Britse bands Blur en Oasis meermaals met elkaar overhoop. Zo wenste Noel ooit dat de mannen van Blur 'aids zouden krijgen en zouden sterven', terwijl Blur-frontman Damon Albarn het dan weer onmogelijk achtte ooit normaal om te kunnen gaan met 'iemand als Noel Gallagher'.

Dat de twee nu samen op het podium stonden, was niet naar de zin van Liam Gallagher, de broer van Noel en frontman van het ter ziele gegane Oasis. 

'Ik weet niet wat het ergste is: champagne drinken met een oorlogsmisdadiger of backing vocals zingen met Blue', tweette Liam. Hij bedoelde wellicht Blur met dat laatste. Waarnaar het champagne drinken verwijst is onduidelijk, maar zeker is dat Liam nog lang niet klaar is met natrappen naar zijn broer, die Oasis in 2009 verliet na een zoveelste hevige ruzie voor een optreden in Parijs.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden