Studio Al-Jazeera in de as gelegd

Egyptische betogers hebben woendag een van de kantoorgebouwen van satellietzender Al-Jazeera in Caïro bestookt met brandbommen. Ook vielen betogers een politiechef aan die gemoederen tot bedaren wilde brengen. Het is de derde dag op rij dat het onrustig is in het centrum van de Egyptische hoofdstad.

De betogers vielen de studio, die ligt aan het centrale Tahrir-plein, woensdagochtend aan met brandbommen. Enkele uren later was het pand volledig uitgebrand.

Na de aanval op de studio koelden betogers hun woede op politiechef Osama el-Saghir, die naar het plein was gekomen om de gemoederen te sussen. El-Saghir werd door de demonstranten met klappen en schoppen van het plein gejaagd, zei een bron bij de veiligheidsdiensten.

Sinds maandag gaan boze jongeren en de Egyptische veiligheidsdiensten met elkaar op de vuist. De betogers gooien met stenen en brandbommen, terwijl de veiligheidstroepen schoten hagel lossen en traangas inzetten. Sommige demonstranten beschuldigen Al-Jazeera ervan bevooroordeeld te berichten en de kant van de Moslimbroederschap te kiezen.

Bron: APNED

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden
Niet te missen