VIDEO. Femen stript live op Al Jazeera

In een live-uitzending van de Arabische nieuwszender Al Jazeera voegde Femenleidster Inna Schewtschenko de daad bij het woord. De Oekraïense trok haar t-shirt uit om aan te tonen wat ze onder vrijheid voor vrouwen verstaat.

De activisten van Femen gebruiken hun ontblote bovenlijven en hun stem om aandacht voor vrouwenrechten te krijgen. En dat is precies wat Inna Shevchenko donderdag tijdens de uitzending van een duidingsprogramma van Al Jazeera English deed.

Het programma The Stream ging over de toekomst van het feminisme. De presentatrice confronteerde de activiste met haar uitspraak 'beter naakt dan met een boerka'.

Dat zijn mannenkleren die vrouwen moeten dragen, antwoordt Shevchenko. 'Het lichaam van de vrouw is een indicator van haar vrijheid. (...) Zoals nu, kan ik mijn kleren uittrekken op de Arabische televisie.'

Toen Shevchenko haar t-shirt uittrok, schakelde de regisseur vliegensvlug weer over naar de presentatrice. De presentatrice reageerde professioneel. Meer nog, de situatie was voorzien. 

'We hadden een voorgevoel dat dit kon gebeuren, uiteraard omdat Femen de kleren uitdoet. Dat heeft Inna net gedaan', zegt de presentatrice. 'We behouden haar audio, opdat we met haar kunnen blijven praten zonder dat we haar naakte borsten op ons kanaal tonen.'

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden
Niet te missen