Foto: belga

Niemand wil het personeel van de Senaat

De Senaat zit verveeld met 374, veelal vastbenoemde maar overtollige personeelsleden. Nu er, na de staatshervorming, nog slechts acht vergaderingen per jaar zijn, wil de Senaat een deel van haar personeel kwijt. Senaatsvoorzitter Sabine De Bethune (CD&V) deed daarom enkele maanden geleden een voorstel aan de zeven parlementsvoorzitters om de bodes, poetsvrouwen, vertalers, commissiesecretarissen en IT'ers over te nemen, maar voorlopig wil niemand ze hebben. Dat meldt De Morgen.

 'De Senaat heeft geprobeerd om ons personeel op te dringen', zegt Henk Cuypers, kabinetschef van Vlaams Parlementsvoorzitter Jan Peumans (N-VA) in de krant. Voor het Vlaams Parlement alleen al ging het om zeventig tot negentig werkkrachten.

Ook de andere parlementen zouden weigeren personeel zomaar over te nemen. Voor het zomerreces werd tussen de assemblees wel een principeakkoord afgesloten waarbij afgesproken werd dat iedereen die een vacature heeft, dat aan de Senaat laat weten.

Functies als poetsers of IT'ers worden bij de andere parlementen vaak uitbesteed aan privébedrijven wat de zaak extra bemoeilijkt. 

Bron: Belga

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden