Foto: rr

Stefano Pilati krijgt dubbele job bij Ermenegildo Zegna

Stefano Pilati gaat aan de slag bij Ermenegildo Zegna. De voormalige creatief directeur bij Yves Saint Laurent moet het Italiaanse label helpen om internationaal door te breken.

De 47-jarige ontwerper krijgt bij het Italiaanse label twee belangrijke rollen. Hij zal er zowel verantwoordelijk zijn voor de mannencollecties van Ermenegildo Zegna, als voor de luxueuze vrouwenlijn Agnona, sinds 1999 in handen van het label. Daarnaast komt ook de couturelijn van het label onder zijn creatieve leiding.

'Ik ben heel enthousiast dat we Stefano in onze groep mogen verwelkomen. Hij brengt enorm veel talent, onschatbare ervaring en een groots enthousiasme met zich mee', vertelt Gildo Zegna, de ceo van Zegna Group, aan modewebsite Women's Wear Daily. 'We hebben ambitieuze plannen voor Agnona en geloven er sterk in dat we met Pilati's creatief leiderschap deze plannen kunnen waarmaken.'

Pilati start officieel pas op 1 januari 2013, waardoor we zijn eerste collecties pas in juni 2013 kunnen verwachten. De ontwerper maakte acht jaar lange het mooie weer bij Yves Saint Laurent - als opvolger van Tom Ford - maar aan die samenwerking kwam begin dit jaar een einde.

 

De podcasts van De Standaard