Foto: fvv

Rik Daems trekt Open VLD-lijst in Leuven

Rik Daems trekt de Open VLD-lijst in Leuven bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. Patricia Ceysens is lijstduwer

De keuze voor senator Daems is opmerkelijk. Begin 2006 verhuisde de ingeweken Leuvenaar (oorspronkelijk komt hij uit Aarschot) naar de buurgemeente Herent. Het toenmalige kamerlid nam even daarvoor ontslag als fractieleider omdat zijn nieuwe vriendin, een PS-kamerlid, zijn kind verwachtte.

Zonder hem scoorde de Open VLD-lijst onder leiding van Patricia Ceysens een flink stuk minder, een halvering van het aantal zetels naar vier.

De jongste jaren deemsterde Daems een beetje weg, zeker nadat hij het lijsttrekkerschap van de kieskring Leuven aan Gwendolyn Rutten moest afstaan en hij als senator ternauwernood gekozen raakte. Toch blijft hij populair in liberale kringen.

Hij heeft het er bovendien graag voor over om snel naar Leuven te verhuizen. Ceysens zou dan weer te verstaan hebben gegeven dat ze in de toekomst minder tijd in de gemeenteraad wil steken. In Leuven bokst Open VLD al jarenlang tegen een SP.A-CD&V-coalitie, onder leiding van de onverslijtbare Louis Tobback (SP.A).

'Leuven politieke hoofdstad van de provincie'

"Bedoeling is in Leuven, hoofdstad van Vlaams-Brabant, opnieuw de krachten binnen de partij te bundelen om met een positief project het liberale gedachtegoed zo sterk mogelijk uit te dragen. Door de BHV-splitsing en het feit dat Vlaams-Brabant voor de Kamerverkiezingen één kieskring zal zijn, wordt Leuven overigens de echte politieke hoofdstad van de provincie", aldus Daems.

Rik Daems, die van 1988 tot 1994 al burgemeester was van Aarschot, geeft toe dat er de jongste jaren in Leuven heel wat goede dingen gerealiseerd zijn. "Het kan echter op een aantal vlakken nog beter, mooier en comfortabeler voor de burger. We willen alleszins de burger voluit betrekken bij onze campagne en het bestuur, want Tobback en co lijken te vergeten dat die Leuvenaar ook een mening heeft".
 

Bron: belga, bbr
In het nieuws
Niet te missen