Foto: Photo News

Rik Torfs wordt fractieleider in de Senaat

De CD&V-senatoren hebben Rik Torfs aangewezen als hun nieuwe fractieleider. Dat deelt de Senaatsfractie van de partij mee in een persbericht. Torfs volgt daarmee Sabine de Bethune op, die eergisteren tot Senaatsvoorzitter is verkozen.

De nieuwe benoemingen zijn tijdelijk in afwachting van het aantreden van een nieuwe regering, benadrukken de partijleden in het persbericht. 

Rik Torfs, doctor in het kerkelijk recht en licentiaat in de rechten, is senator sinds de recentste federale verkiezingen van juni 2010. Dat jaar stapte hij in de politiek en kreeg hij de tweede plaats op de Senaatslijst.

Samen met Inge Vervotte maakte hij een analyse van de tegenvallende verkiezingsuitslag van vorig jaar en met CD&V-jongerenvoorzitter Pieter Marechal tekende hij in 'Wie mooi wil zijn moet leiden' een toekomstproject voor de christendemocratie.

Torfs groeide uit tot een bekende Vlaming. Hij schrijft opinieartikels in de Vlaamse pers en verscheen regelmatig in televisieprogramma's, zoals De Slimste Mens ter Wereld.

 

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden