Foto: Photonews

Roberto Carlos wordt (even) trainer van Boussoufa en co

De Russische eersteklasser Anzhi Makhachkala heeft donderdag zijn trainer Gadji Gadjiev ontslagen na een reeks magere resultaten in de competitie. Assistent-coach Andrey Gordeev en de Braziliaanse veteraan Roberto Carlos nemen voorlopig zijn taken over.

De 38-jarige Roberto Carlos gaat als speler-coach bij de club van Mbark Boussoufa (ex-Anderlecht), Mehdi Carcela (ex-Standard) en Joao Carlos (ex-Genk) aan de slag.

De club uit de Russische deelrepubliek Dagestan is in handen van de steenrijke Suleiman Kerimov en die verbaasde vorige maand door de Kameroener Samuel Eto’o bij Inter weg te plukken. Eto’o scoort aan de lopende band voor Anzhi, maar ondanks zijn doelpunten slaagde de club er de laatste weken niet meer in om goede prestaties neer te zetten.

Na het puntenverlies van maandag tegen het Terek Grozny van Jonathan Legear (2-2) is Anzhi in de stand weggezakt naar de zevende plaats en wordt Europees voetbal halen moeilijk.

Speculaties

Meteen zijn in Russische media de speculaties begonnen: bovenaan het lijstje staan - uiteraard - (dure) toptrainers als Guus Hiddink, Fabio Capello en Rafael Benítez. Vorige maand ging al de naam van José Mourinho rond bij Anzhi, maar de Portugese trainer van Real Madrid zou een jaarsalaris van 25 miljoen hebben geëist. Dat was zelfs de steenrijke club te gortig.


 

Bron: Belga

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig

Aangeboden door onze partners
Aangeraden
Niet te missen