Foto: rr

E-mama wordt Watt-mama

Open VLD-politica Patricia Ceysens wordt part time ondernemer. Ze stapte mee in een bedrijfje dat een innovatief gezondheidsproduct op de markt wil brengen.

Het in april opgerichte bedrijfje WeWatt, dat voor een derde in handen is van Ceysens, hoopt tegen einde september een nieuw product op de markt te brengen dat lichaamsbeweging combineert met het opwekken van energie. Dat bevestigt het Vlaamse liberale parlementslid aan het weekblad Trends.

Met WeWatt waagt Ceysens zich voor het eerst in de wereld van het ondernemerschap. Het Vlaamse parlementslid beklemtoont wel dat ze ook in de politiek actief blijft. Ceysens is ook voorzitster van BeCommerce, de vereniging van ondernemingen die producten of diensten verkopen via internet, catalogus, post, etcetera.

De voormalige minister van Economie spande zich als politica onder meer in om telewerken te promoten als manier om werk en gezinsleven beter te combineren. Daartoe lanceerde ze het begrip ‘e-mama’, schreef ze een boek met dezelfde titel en richtte ze ook een vzw E-mama op. Maar dit e-mama-tijdperk lijkt nu achter haar te liggen. De naam van de vzw werd eind vorig jaar veranderd in ‘Gezondheid in beweging’, wat meer lijkt aan te sluiten bij de nieuwe roeping van Ceysens.

Het product van WeWatt wordt eind september voorgesteld. In afwachting van de voltooiing van de octrooiaanvraag kan Ceysens nog geen details geven over het product. Een haalbaarheidsstudie loopt op zijn laatste benen en het eerste verkoopcontract zou al binnen zijn, aldus Trends.

In het nieuws
Niet te missen