Foto: © Robert E Klein

Radiohead stopt met albums maken

Radiohead-frontman Thom Yorke is ervan overtuigd dat zijn band het opnemen van een nieuwe cd niet overleeft. Dat zegt Yorke in een interview met het Amerikaanse blad The Believer.

Het maken van de meest recente plaat, In Rainbows (2007), ging Radiohead opvallend gemakkelijk af, omdat alle leden helder voor ogen stond welke kant ze op wilden, meent Yorke. ,,Geen van ons wil weer in dat creatieve gedoe belanden. Niet zo maar uit het niets, in ieder geval.’’ De zanger zinspeelde op het uitbrengen van losse nummers in plaats van hele albums in de toekomst.

,,We hebben tegen elkaar gezegd dat we dit nu onmogelijk aankunnen. We zouden het niet overleven.’’ Onlangs bracht de band een nieuw nummer uit via internet. Harry Patch (In Memory Of) gaat over een veteraan uit de Eerste Wereldoorlog, die vorige maand op 111-jarige leeftijd overleed.

In mei dit jaar kondigde bassist Colin Greenwood nog aan dat de band binnenkort met producer Nigel Godrich de studio in zou gaan om te werken aan hun achtste studioalbum.

Bron: anp

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden