'Gent is erg belangrijk voor Volvo Cars'

 De fabriek van Volvo Cars in Gent is een erg belangrijke en succesvolle vestiging voor Volvo Cars. Dat heeft Volvo-topman Stephen Odell gezegd na een gesprek vanmorgen met Vlaams minister-president Kris Peeters en de Vlaamse ministers Patricia Ceysens en Frank Vandenbroucke. 

  Concrete resultaten werden vanmorgen niet bereikt, maar de gesprekken verliepen volgens Peeters 'erg constructief' en zullen in de zeer nabije toekomst voortgezet worden.

 
 'Dit was een vervolgvergadering en we zullen de details in de toekomst bespreken', aldus Peeters. Volgens de Vlaams minister-president wordt een werkgroep geïnstalleerd 'om de zaken zo snel mogelijk in detail te bekijken'. De werkgroep moet duidelijk maken onder welke voorwaarden Vlaanderen garanties zal kunnen geven. Op details wilde niemand ingaan. 
 
Volvo-topman Odell benadrukte ervan overtuigd te zijn dat Volvo Cars een fantastische toekomst te wachten staat. Volvo Cars kreeg van de Europese Investeringsbank (EIB) een lening van om en bij de 200 miljoen euro zo goed als toegezegd. Daarvoor wil de autobouwer financiële garanties bekomen van de Vlaamse regering. Die garanties zullen volgens de Vlaamse regering afhangen van onder meer het businessmodel dat Volvo Cars zal voorleggen.
Bron: belga
In het nieuws
Niet te missen