Ceysens gaat bestemming ingevoerde wapens niet controleren

Vlaams minister van Economie Patricia Ceysens (Open VLD) is niet van plan om te controleren waar de wapens die in ons land ingevoerd worden naartoe gaan. Controle op wapenbezit is immers een bevoegdheid van de federale minister van Justitie, zei ze woensdag in het Vlaams parlement. 'Ik ga hier geen goedkope slogans lanceren en zeggen dat we ook die taak op ons zullen nemen', zei Ceysens.

 

De minister werd ondervraagd door Jan Roegiers (SP.A), de voorzitter van de subcommissie Wapenhandel, over het rapport van het Vlaams Vredesinstituut. Volgens dat rapport is de invoer van kleine en lichte wapens Vlaanderen de voorbije drie jaar fors gestegen.

'We hopen dat u niet de geschiedenis in zult gaan als de minister die geen sikkepit heeft gedaan aan de toename van de invoer van wapens in ons land', zei Roegiers. Hij drong er op aan dat minister Ceysens zou laten onderzoeken waar de ingevoerde wapens naartoe gaan.

'U zult de geschiedenis niet ingaan', repliceerde Ceysens. De minister zei dat ze bevoegd is voor de controle op wapenin-, door- en uitvoer, niet voor de controle op het wapenbezit. Ceysens zei dat ze dat antwoord al meermaals had gezegd, 'maar u vindt het nodig dat nummertje af en toe eens te performen', zei ze tegen Roegiers.

 

Bron: belga
In het nieuws
Niet te missen