Bloedbruiloft van Dominique Deruddere sluit Filmfestival Gent af

GENT - De Belgische film Bloedbruiloft van regisseur Dominique Deruddere sluit het 32ste Filmfestival van Gent af. Dat loopt dit jaar van 11 tot en met 22 oktober.

Bloedbruiloft vertelt hoe een bruiloftsmaal in een herberg ontaardt in een ruzie, wanneer de vader van de bruidegom wegens een bedorven voorgerecht in de clinch gaat met de waard. Wat de mooiste dag van hun leven had moeten worden, draait voor de bruid en bruidegom uit op een nachtmerrie.

De gelauwerde regisseur Dominique Deruddere haalde zijn inspiratie uit Lune De Guerre, een strip van Hermann & Van Hamme. Hermann Huppen is de tekenaar van onder meer Jeremiah, Jean Van Hamme de scenarist van onder meer Thorgal, Largo Winch en XIII. De film is een coproductie van MMG (De Zaak Alzheimer, Flikken), Typhoon en Fanes Films (Das Experiment).

Dominique Deruddere regisseerde in 1987 zijn eerste langspeelfilm Crazy Love. In 1989 volgde Wait Until Spring Bandini, met onder meer Faye Dunaway en Ornella Mutti. Later volgden nog Suite 16 (1994), Hombres Complicados (1997) en Pour le Plaisir (2003). In 2001 sleepte Deruddere met Iedereen Beroemd een Oscarnominatie in de wacht voor Beste Buitenlandse Film.

Vanaf woensdag 26 oktober is Bloedbruiloft in de Belgische bioscopen te zien.

Bron: belga

De podcasts van De Standaard