• Patrick Van Assche trekt opnieuw de lijst van Vlaams Belang Brecht en Christ'l Van Akeleyen stata op nummer 2. Ze krijgen de steun van Filip Dewinter en Anke Vandermeersch.

Patrick Van Assche trekt opnieuw de lijst van Vlaams Belang Brecht

Vlaams Belang Brecht gaat op 14 oktober voor een vierde zetel en wil dat doen met Patrick Van Assche als lijsttrekker en de slogan 'Vrijheid in veiligheid'. In 2012 wist de partij drie zetels in de gemeenteraad te behouden en werd zo de derde grootste partij, in oppositie. Nu wil de partij graag een extra zetel behalen en is nog altijd bereid om mee te besturen.

Afdelingsvoorzitter Christ'l Van Akeleyen is verkiesbaar op de tweede plaats en penningmeester Freddy Van Riet zal de lijst duwen. De andere plaatsen worden bekleed door gemeenteraadslid Karina de Hoog, secretaris Nadine Sibbens en organisatieverantwoordelijke Lode Bosmans.

Volksvertegenwoordiger Filip Dewinter heeft vertrouwen in dit team. "Vlaams Belang Brecht scoort altijd beter dan het nationaal gemiddelde. In 2006 had de partij zelfs acht zetels in de gemeenteraad, nu nog drie, maar ik ben ervan overtuigd dat we dit keer in Brecht opnieuw een goede score zullen neerzetten", stelde Dewinter die samen met Vlaams parlementslid Anke Vandermeersch de kiescampagne van de partij kwam aftrappen in Sint-Job.

Dewinter is tevreden dat Patrick Van Assche opnieuw de kar wil trekken. "Het vergt veel politieke moed en doorzetingsvermogen, maar op onze steun kan het Brechtse team altijd rekenen."

Dat Vlaams Belang altijd goed scoort in Brecht dankt Vandermeersch aan het feit dat Brecht veel inwijkelingen telt die onder meer de stad ontvluchten , "die rot is door de massa-immigratie".

 

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden
Niet te missen