Foto: BELGA

Homans kwaad over anonieme uitspraken uit eigen meerderheid

Vlaams N-VA-minister Liesbeth Homans reageert vrijdag als door een wesp gestoken op enkele anonieme uitspraken van een ‘topper uit de meerderheid’ over haar stijl in De Tijd. 'Beneden alle peil', hekelt ze op Facebook, daags nadat minister-president Geert Bourgeois (N-VA) ontkend had dat zijn ploeg een ‘kibbelkabinet’ is.

Verschillende kranten staan vrijdag stil bij de gespannen sfeer onder de Vlaamse coalitiepartners. De Tijd citeert daarbij ook anonieme kritiek op de ‘arrogante’ stijl van de viceminister-president van N-VA.

‘Homans moet eens beseffen dat kritiek op haar beleid geen aanval op haar persoon is’, aldus ‘een topper uit de meerderheid’. ‘Ze zit nu in het parlement, niet meer in een sociale woonwijk. Het zou goed zijn als ze zich ook zo gedraagt.’

‘Ongelofelijk’, reageert Homans. ‘De link die hier wordt gelegd tussen een sociale woonwijk en mijn stijl vind ik beneden alle peil. Niet alleen is het stigmatiserend voor alle sociale huurders en ongehoord, daarenboven is een parlementslid echt niet meer waard dan een sociale huurder.’

Donderdagavond had minister-president Geert Bourgeois nog ontkend dat zijn regering een ‘kibbelkabinet’ is. Volgens hem vinden de discussies vooral plaats buiten de regering, in het parlement. 

CD&V-voorzitter Wouter Beke riep de Vlaams-nationalisten eerder al op om te stoppen met hun 'laaghartige aanvallen', na kritiek van de N-VA op CD&V-minister Joke Schauvliege. ‘De partij is van polariseren en polemiseren haar handelsmerk aan het maken’, klonk het scherp.

 De wederzijdse beschuldigingen zijn een verveldend probleem voor de Geert Bourgeois. Zo groeit de vraag of de minister-president de eigen troepen in de hand heeft. 

Bron: BELGA

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden
Niet te missen