• Dimitri Bontinck, de vader van Jejoen, nam het woord namens de ouders.

Ouders moslimstrijders in Syrië vragen maatregelen van overheid

Verschillende ouders van Belgen die strijden in Syrië vragen de overheid om dringend maatregelen te nemen. De ouders hebben een groep gevormd onder leiding van Dimitri Bontinck, de vader van Jejoen, en hielden donderdag een persconferentie. Voor het eerst sprak ook de moeder van Jejoen, al bleef ze volledig bedekt met zonnebril en sluier.

'Jejoen kom naar huis alsjeblieft, wij houden van jou en je vriendin is zwanger van jouw kind', smeekte de moeder van Jejoen, een vrouw van Nigeriaanse afkomst. Ze zat naast Dimitri Bontinck, die enkele ouders bij elkaar bracht in Brussel om er hun verhaal te doen en om de overheid te dwingen tot maatregelen.

'Hoeveel westerse Belgische zonen moeten er nog sterven voor de regering en de zogenaamde task force echt iets ondernemen? ' vroeg vader Bontinck zich af. 'Onze kinderen worden bestempeld als misdadigers maar ze zijn slachtoffers van radicale organisaties.'

Telefoontje

Een van de aanwezige ouders was de moeder van Sammy (23), zelf een katholieke vrouw. Haar zoon heeft zich op vijftienjarige leeftijd bekeerd tot de islam. 'Ik heb hem toen gezegd dat het zijn keuze was, maar zonder dat ik het wist is hij naar Syrië vertrokken.' Hij laat soms weten via de telefoon dat het goed gaat met hem, maar meer informatie heeft de vrouw niet.

Een buur en vriend van Sammy, ook een Brusselse Belg, is overleden als martelaar in Syrië. 'Ik weet zelfs niet waar hij begraven ligt', vertelde zijn vader. 'De jongeren daar moeten geholpen worden voor met hen hetzelfde gebeurt als met mijn zoon.'

De schuld van de radicalisering van de westerse jongeren ligt volledig bij Sharia4Belgium, aldus de ouders. 'Het is schandalig dat die organisatie nog niet verboden werd door de overheid', klonk het.

Bron: Belga

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig

Aangeboden door onze partners
In het nieuws
Niet te missen