Foto: BELGA

Marco Z wint eerste Nielsen Airplay Award 2012

De zanger Marco Z heeft de eerste Nielsen Airplay Award 2012 gewonnen, een bekroning voor de Belgische artiest of groep van wie een liedje het meest op de radio wordt gespeeld. Dat maakte de Belgian Entertainment Association (BEA) maandag bekend. Met zijn hit “I’m a Bird” kwam de zanger in 2012 het meest op de Vlaamse radiozenders.

Marco Z ontving de prijs uit handen van BEA Music-directeur Olivier Maeterlinck. Zijn hit staat als eerste van Belgische makelij op plaats 6 in de top tien van de meest gespeelde liedjes op de Vlaamse radio vorig jaar. In de rangschikking van Nielsen, dat consumenten- en media-informatie verstrekt, staat ook “I follow Rivers” van Triggerfinger op plaats 9. “Happiness” van de Australiër Sam Sparro werd vorig jaar het vaakst gedraaid op de Vlaamse radiozenders.

Met de Nielsen Airplay Award willen BEA en Nielsen de steun van de media aan lokale artiesten stimuleren. BEA meldt dat vorig jaar liedjes van Belgische artiesten en groepen een aandeel van meer dan 22 procent op de Vlaamse radio’s haalden en meer dan 27 procent in 2011. “We zijn tevreden dat lokale artiesten en vooral nieuwe producties veel airplay krijgen op Vlaamse radiozenders. Dat wijst op de hoge kwaliteit van de producties en de grote belangstelling van het radiopubliek voor onze lokale muzikale talenten”, stelt Maeterlinck.

BEA onderstreept nog het belang van het radio-medium. “Door zijn gidsfunctie vindt nieuwe muziek via de radio ook gemakkelijker een publiek dan via het massaal muziekaanbod dat via het internet beschikbaar is”, luidt het.

Bron: Belga

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig

In het nieuws
Niet te missen