Foto: REUTERS

R. Kelly aangeklaagd voor seksueel misbruik

De Amerikaanse zanger R.Kelly zal zich voor de rechter moeten verantwoorden voor seksueel misbruik. Er zijn tien klachten tegen hem, zo melden Amerikaanse media.

Volgens de Chicago Sun Times heeft de rechter in Cook County, het district waaronder Chicago valt, de r&b-ster bevolen om op 8 maart voor het hof te verschijnen. CBS meldt dat het bij negen aanklachten gaat om misdrijven tegen meisjes van 13 tot 15 jaar. Voor de tiende klacht is de leeftijd van het slachtoffer nog onbekend. De advocaat van Kelly  nog niet op de hoogte te zijn van de procedure. 

Over Kelly doen al jarenlang geruchten over seksueel misbruik de ronde. In 2008 moest hij zich verantwoorden voor kindermisbruik, maar op basis van de video die als bewijsmateriaal moest dienen kon de rechter niet opmaken dat het om Kelly ging. De voorbije jaren kwam hij opnieuw in opspraak omdat hij vrouwen tegen hun zin vast zou houden als seksslavin.

Advocaat Michael Avenatti, die veel slachtoffers van seksueel misbruik bijstaat, zei onlangs dat hij nieuwe beelden van misbruik door Kelly aan de rechtbank heeft bezorgd. Het is nog onduidelijk of de nieuwe procedure met die beelden te maken heeft. Avenatti zelf stelt in een reactie alvast zeker te zijn dat het spel van Kelly nu voorbij is.

Bron: Chicago Sun Times
Niet te missen