Foto: shutterstock

Beroemde kades en bruggen in Amsterdam staan op instorten: noodmaatregelen zijn nodig

De kades en bruggen van Amsterdam zijn zo verwaarloosd dat de Nederlandse stad drastische maatregelen moet nemen om de veiligheid te kunnen waarborgen, schrijft De Telegraaf. 'Instortingen kunnen op dit moment niet worden uitgesloten', zo blijkt uit onderzoek.

Minstens tien kilometer aan kade verkeert in zo’n slechte staat dat er een 'verhoogd risico' is dat ze zullen instorten. En zes bruggen zijn er zo slecht aan toe dat er noodmaatregelen genomen moesten worden. Dat zijn de zorgwekkende conclusies van wethouder Sharon Dijksma op basis van het onderzoek. Een grondige renovatie kan de stad de komende jaren honderden miljoenen euro’s kosten.

'We wisten dat er onderhoud nodig was', aldus Dijksma. 'Maar dat de verwaarlozing zo groot, zo erg was? De aard en de omvang van het probleem is echt ernstig. De maatregelen die genomen moeten worden, zullen veel van de stad, van de bewoners, de bedrijven en de bezoekers vragen.'

Op dit moment zijn al enkele wegen afgesloten en moeten vrachtwagens omleidingen volgen om kwetsbare kades en bruggen te ontzien. Er worden ook parkeerplaatsen opgeheven en bomen gekapt.

Bron: De Telegraaf