Foto: Getty Images/iStockphoto

Katapulten moeten apen rond Taj Mahal verjagen

De Taj Mahal bezoeken is niet zonder gevaar. Bewakingsagenten krijgen voortaan een katapult om apen te verjagen die bezoekers lastigvallen.

Rond de Taj Mahal leven zo’n vijfhonderd resusapen, familie van de makaak. Die komen steeds vaker in de buurt van het 17de-eeuwse monument, gelokt door het eten dat wordt verzameld aan de ingang. Bezoekers mogen immers geen voedingswaren binnenbrengen.

Omdat de apen ook steeds vaker agressief gedrag vertonen, worden bewakingsagenten voortaan uitgerust met een katapult, om de beesten weg te jagen. Verantwoordelijke Brij Bhushan benadrukt tegenover Reuters dat er enkel geweld wordt gebruikt indien de apen te dicht bij toeristen komen. ‘We merken dat de apen als afgeschrikt worden wanneer ze zien dat we de katapult tevoorschijn halen’, aldus Bhushan.

Resusapen zijn niet ongevaarlijk. In de stad Agra, in de buurt van de Taj Mahal, werd in november nog een twaalf dagen oude baby gestolen van zijn moeder door een aap, die de baby daarna heeft gedood. Ook in New Delhi veroorzaken ze heel wat overlast en breken ze zelfs binnen in huizen.

Bron: Reuters