Leuven Bad klaar tegen zomer 2020

Tegen de zomer van 2020 kan in Leuven Bad, een zwembad in de Vaartkom, gezwommen worden. De stad zet concrete stappen.

Het idee voor een openluchtzwembad in de Leuvense Vaartkom werd lang afgeschilderd als verkiezingspraat, maar belofte maakt schuld, weet ook burgemeester Mohamed Ridouani (SP.A). In november herbevestigde hij het engagement voor Leuven Bad al en nu wordt het concreet. Tegen 2020 moet het project klaar zijn.

‘Voor de verkiezingen had een studie aangetoond dat de realisatie technisch haalbaar was. Nu zijn we gestart met de opmaak van een bestek en het begin van de praktische uitvoering’, zegt de burgemeester.

De stad gaat op zoek naar iemand om het project uit te baten en aannemers die de bouw op zich kunnen nemen. ‘Het is een complexe operatie’, zegt Ridouani. ‘En we moeten ervoor zorgen dat het bad ook in de winter kan gebruikt worden als schaatspiste of een open podium.’

Bij de oppositie vraagt voormalig gemeenteraadslid Luc Ponsaerts (Open VLD) zich af of Leuven Bad echt nodig en zijn geld ook waard is. Bij N-VA heerst bezorgdheid over de concrete uitwerking, de uitbating en de financiering.