Foto: atb

Kruispunt in Leuven deels afgesloten door zinkgat: twee tot drie weken hinder

In het centrum van Leuven heeft de politie het kruispunt van de Tiensestraat, de Maria-Theresiastraat en Andreas Vesaliusstraat gedeeltelijk afgesloten voor het verkeer wegens een zinkgat. Het gat van 1 meter breed en 3 meter diep ontstond donderdag omstreeks 9 uur. De oorzaak dient volgens schepen van Openbare Werken Dirk Vansina (CD&V) gezocht in een lekkende riolering.

‘Het gaat om een oude riolering die al een tijd gelekt moet hebben, waardoor er in de ondergrond heel wat grond is weggespoeld’, aldus schepen Vansina. ‘We hebben een aannemer aangesteld om de herstellingen uit te voeren. Na een inspectie met een camera blijkt de schade groter dan eerst gedacht en werd beslist een groter deel van de riolering richting ring meteen mee te vernieuwen om problemen in de toekomst te voorkomen. De werken zullen om die reden niet één week zoals eerder aangekondigd maar wellicht twee tot drie weken duren’, zegt Vansina.

Het zinkgat situeert zich in de Tiensestraat ter hoogte van het zebrapad aan de kant van de ring waardoor er verkeer mogelijk blijft tussen de Vesalius- en de Maria-Theresiastraat. De Tiensestaat zelf is een eenrichtingsstraat richting ring. ‘We hebben de verkeersregeling tijdelijk aangepast zodat auto’s die vanuit de Tiensestraat op dit kruispunt arriveren toch zowel links in de richting van het station als rechts richting de Dekenstraat kunnen rijden’, aldus de Leuvense schepen.

Kruispunt in Leuven deels afgesloten door zinkgat: twee tot drie weken hinder
Foto: Politie Leuven

Meer informatie over de verkeerssituatie vindt u op de website van de politie Leuven.

Bron: BELGA