Foto: MHB Marc Herremans

Jeanne Schollaert, helft van bekende tweeling, overleden

Leuven verliest een monument. Jeanne Schollaert, de helft van de bekende tweeling uit het VTM-programma ‘Het Hart van Vlaanderen’, is overleden. Ze werd 95 jaar.

Jeanne Schollaert overleed in de nacht van donderdag op vrijdag. De complicaties van een zware val in haar appartement zijn haar fataal geworden.

‘Dit is een groot verlies voor de Leuvense gemeenschap’, zegt Mohamed Ridouani, schepen in Leuven, aan onze redactie. ‘Jeanne en Marcella waren samen onze beste ambassadeurs.’

De uitvaart zal in intieme kring plaatsvinden, zo meldt ROB TV.

Legendarische tweeling

Jeanne en haar tweelingzus Marcella Schollaert zijn in Leuven en ver daarbuiten bekend geworden door het programma ‘Het Hart van Vlaanderen’, waarin ze geregeld commentaar gaven op de actualiteit.

Na de lancering van het programma begin 2000 werden ze plots veel gevraagde gasten op Vlaamse evenementen. De tweeling mocht onder meer voetbalmatchen aftrappen en winkels openen.

De tweelingzussen vielen op, niet het minst door hun uiterlijk. Jeanne en Marcella gingen het liefst gekleed in Tiroler-outfit. In dirndl-jurkjes dus met opgeblazen korte mouwtjes.

Jeanne Schollaert, helft van bekende tweeling, overleden
Foto: MHB Marc Herremans
Bron: Eigen berichtgeving, Rob TV