Foto: BELGA

Zonnige en droge dag

Na het optrekken van het lokale ochtendgrijs wordt het donderdag opnieuw een zonnige en droge dag.

Het kwik haalt waarden rond 14 graden in Vlaanderen en daarmee is het opnieuw erg zacht voor de tijd van het jaar. In Hoog-België wordt het een graad of 7. Er waait een zwakke tot lokaal matige wind uit zuidoostelijke richtingen.

Donderdagavond en -nacht is het eerst lichtbewolkt, maar later vormt er zich in verschillende regio’s mist en laaghangende bewolking. Het blijft droog. Vooral over het zuiden van het land kan de mist zeer lokaal aanvriezen. Minima van 0 tot 3 graden. De wind blijft zwak tot lokaal matig uit zuidoostelijke richtingen.

Vrijdag bepaalt een hogedrukgebied boven Oost-Europa ons weer. De dag begint op vele plaatsen grijs met nevel, mist of laaghangende bewolking. Plaatselijk kan dat ochtendgrijs hardnekkig zijn, maar tenslotte breekt toch in het grootste deel van het land de zon door. Maxima van 8 tot 13 graden bij een zwakke tot soms matige wind uit oost tot zuidoost.

In het weekend schuift het hogedrukgebied door van Oost-Europa naar Scandinavië en wordt alsmaar koudere landlucht over onze streken aangevoerd. Het wordt dus droog en zonnig met maxima van 5 tot 11 graden. De matige oost- tot noordoostenwind versterkt echter het koudegevoel en ‘s nachts kan het vriezen aan de grond.

Bron: BELGA