Foto: © Tom Palmaers

Politie zoekt slachtoffers en getuigen verkrachter Charleroi

De federale politie en het parket zoeken potentiële slachtoffers en getuigen van een 49-jarige verkrachter in Charleroi. De man werd opgepakt voor de verkrachting van een 13-jarig meisje in 2015 en een 16-jarig meisje in 2017.

De eerste feiten dateren van 26 augustus 2015. Een man sprak een 13-jarig meisje aan in de rue de la Villette aan de achterkant van het station in Charleroi. Hij stelde voor om haar te vergezellen tot aan haar woning. Onderweg verkrachtte hij haar in zijn wagen, een donkergrijze Citroën Xsara. Hij nam haar mee naar een appartement waar hij en een mededader haar opnieuw verkrachtten.

In de nacht van 26 juni 2017 verkrachtte de man een 16-jarig meisje. Het meisje verliet het café ‘El Gringo’ in de Boulevard Jacques Bertrand omdat ze zich onwel voelde. Ze werd aangesproken door een wagenbestuurder in een Seat Ibiza. Ze stapte in de wagen en werd naar een appartement gebracht waar ze door vier personen werd verkracht.

De verdachte die de slachtoffers aansprak en naar zijn wagen bracht is geïdentificeerd en staat onder aanhoudingsmandaat. Het gaat om een 49-jarige kale man die Turks spreekt. Het gerecht kon de link tussen de feiten leggen door DNA-onderzoek.

De politie is op zoek naar slachtoffers die door deze man werden misbruikt. Ook alle personen die meer informatie hebben over deze feiten worden gevraagd zich te melden. Contact opnemen met de speurders kan op het gratis nummer 0800 30300. Getuigen is mogelijk via opsporingen@police.belgium.eu.

Bron: BELGA
Niet te missen