Foto: Brecht Van Maele

Islamleerkracht Laytouss vrijgesproken voor belaging leerlinge

De Gentse islamleerkracht Brahim Laytouss, die beschuldigd werd van de belaging van een leerlinge, is vrijgesproken. Volgens de Gentse correctionele rechtbank was er sprake van 'gerede twijfel' over de beschuldigingen. Laytouss verwacht snel opnieuw aan de slag te kunnen gaan als leerkracht.

Laytouss, die sinds juni 2017 door de stad Gent preventief geschorst is als leerkracht, moest zich voor de rechtbank verantwoorden voor belaging van een leerlinge van de VIP-school in Gent. Volgens het openbaar ministerie was het verhaal van het meisje geloofwaardig en moest de beklaagde gestraft worden met vier maanden cel. Het slachtoffer verklaarde dat Laytouss onder meer ‘I love you’ in haar oor fluisterde en zei dat hij ‘haar rondingen zou missen’.

De islamleerkracht ontkende de beschuldigingen en vroeg de vrijspraak. Volgens Laytouss werd de klacht ingefluisterd door een andere islamleerkracht, die het niet kan vinden met zijn progressieve ideeën. Hij stelde dat hij het meisje een knipoog gaf of naar haar lachte om haar te motiveren of op te monteren. De rechtbank oordeelde dat de verklaringen van het meisje niet ongeloofwaardig waren, maar stelde dat ze niet door objectieve elementen gesteund werden. Zo had de politie nooit de personen verhoord die haar verhaal zouden kunnen bevestigen. Volgens de rechter was er sprake van gerede twijfel, waardoor Laytouss vrijgesproken werd.

Laytouss reageert opgelucht op de vrijspraak. 'Ik hoop dat de hetze tegen mijn persoon nu kan stoppen. Ik heb mijn zienswijze over een progressieve, Europese islam en ik ga die met hart en ziel blijven verdedigen. Ik zal wel voorzichtiger zijn in de contacten met leerlingen en mijn pedagogische afstandelijkheid zeker respecteren. Ik ben zelf verbaasd wat de gevolgen van een glimlach of een kleine knipoog kunnen zijn', zegt Laytouss, die verwacht snel opnieuw aan de slag te kunnen gaan als leerkracht.

Bron: BELGA
Niet te missen