Foto: Cocoon 2017

Brussels Expo maakt zich op voor 29ste editie van interieurbeurs Cocoon

Brussels Expo opent volgend weekend opnieuw zijn deuren voor interieurbeurs Cocoon. Die stelt dit jaar drie thema’s online.

‘Interieurdecoratie is even belangrijk geworden als de manier waarop we ons kleden. Het interieur decoreren volgens onze smaken en kleuren is een manier om voor onszelf te zorgen’, klinkt het bij Fisa, dat organisator van de beurs die plaatsvindt van zaterdag 17 tot en met zondag 25 november.

Een van de thema’s dit jaar is de kleur curry: ‘Dit jaar is de levendige kleur curry niet enkel aanwezig in de keuken maar ook in ons interieur: behang, verf, tapijt, stof. De kleur bij uitstek die je interieur nieuw leven inblaast’, luidt het.

Ander thema is de spiegel: ’Onze leefruimtes worden steeds kleiner en toch neemt de inrichting van een huis meer plek in het hart van onze bezoeker. De spiegel is het ideale voorwerp dat een gevoel van ruimte weergeeft en wordt bovendien populairder bij bekende designers.’

Ten slotte zijn er de decoratieartikels die als kunst worden gebruikt: ’Inspiratie vindt men vaak in de alledaagse voorwerpen rondom ons. Decoratie en interieurinrichting kennen steeds meer succes en zelfs artiesten die hun interieur als atelier gebruiken om excentrieke zaken te ontwerpen, keren terug naar de basisvoorwerpen die hun interieur aankleden.’

Er gelden strenge veiligheidsmaatregelen Bezoekers worden aangeraden geen rugzak mee te nemen om lange wachtrijen aan de ingang te vermijden.

Bron: BELGA