Foto: blg

AA Gent lijdt eerste nederlaag onder nieuwe coach bij Moeskroen

KAA Gent heeft zijn eerste nederlaag onder de nieuwe coach Jess Thorup geleden. En het was meteen eentje die kon tellen. De Buffalo’s kregen een 3-1-bolwassing om de oren van hekkensluiter Moeskroen, dat voorlopig wegspringt van de laatste plaats.

AA Gent pakte met zijn nieuwe coach Jess Thorup twee competitiezeges op rij maar zag het reeks(je) gestopt. Op het veld van staartploeg Moeskroen verloren de Buffalo’s met 3-1. Selim Amallah opende na een kwartier de score voor de thuisploeg. Zijn schot week af op Dejaegere en liet Kalinic kansloos.

Net voorbij het half uur kende scheidsrechter Smet een penalty toe aan Gent voor een fout van thuisgoalie Butez op Limbombe. Maar na tussenkomst van de VAR kwam hij op zijn beslissing terug en trok ook het geel voor Butez in.

Aan de overzijde trilden de netten kort voor de pauze een tweede keer. In de rebound maakte Benjamin Van Durmen de 2-0. In de tweede helft diepte Frantzdy Pierrot (76.) met een stiftbal de Henegouwse voorsprong uit. Tsjakvetadze (89.) milderde nog voor Gent in de slotfase.

In het klassement mist Gent de kans om naast Anderlecht op de vierde plaats te komen. Moeskroen doet onderin een uitstekende zaak en sluipt dankzij een tweede seizoenszege weg van Lokeren en Zulte Waregem.